VELKOMMEN TIL KRØNIKEN OM
PLADDERBALLE BRYGHUS

Pladderballe Bryghus kunne godt se sådan ud

Arrow Prev Men det kunne ligeså godt tænkes, at dette er et billede fra bryghuset

Arrow Prev Eller at dette er

Arrow Prev Sandheden er, at det ene bud kan være lige så godt som det andet. Der er nemlig ingen, der nogensinde har set, hvordan Pladderballe Bryghus ser ud, og heller ingen kommer til det.

Pladderballe Bryghus er, hvad nogle vil kalde et fantombryggeri. Som næsten alt andet i Pladderballeuniverset er også historien om byens bryghus en krønike formidlet alene ved hjælp af ord - i fortælleform. Når det kommer til Pladderballe, har du nemlig til alle tider selv måttet lave billederne. Inde i dit eget hoved. Hvad enten det har drejet sig om forbipasserende landvæsenselever med plæneklippere i optoget ved Brodtgaards statsmandsbegravelse, eller Gombert og Flanhart, der i programmet ”Nyt for alle” klippede hovedet af en undulat, eller det var sexarbejderen Batseba, der lavede bæ i en kasserolle, så er oplevelsen alene blevet formidlet ved hjælp af lyd. Du kunne jo så tydeligt høre det hele, men billederne har du til alle tider selv måttet lave.

Et antal af Pladderballeborgere er brudt ud af rammerne og har vist sig på scener uden for byen, så vi ved hvordan Mogens, Brodtgaard, Leo Lummerkrog, Bruno Falosso og Hansemann Luchter mfl. ser ud. Men vi ved ikke, hvordan rådhuset, idrætspladsen og Pladderballehallen ser ud, selvom vi (i hvert fald i princippet næsten) har været der...

Billederne må vi fortsat selv lave - også af Pladderballe Bryghus, og det ene kan være lige så godt som det andet.

Vi er godt tilfredse med, at den første egentlige eksportsucces ud af det fiktive Pladderballeunivers og ind i ”det virkelige liv” er velsmagende førsteklasses håndbrygget øl fra det stedlige bryghus.

”Jamen så må det da for faen eksistere, det skide Pladderballe Bryghus!” kan vi næsten høre dig snerre, ”øllerne står sgu da på hylden nede i Brugsen!

Vores svar skal her være et rungende NÅ! Vi har ikke til hensigt at være dem, der bryder illusionen. Se dig om på sitet her, så kan det være, du andetsteds finder svar på dine firkantede spørgsmål.

Det vi til gengæld ved er, at har du tid til at sætte dig og slappe af for en stund med øl fra Pladderballe Bryghus og måske oven i købet drister dig til at lukke øjnene... - så kommer billederne ganske af sig selv.Januar 2012

Skål!

Monrad & Rislund