PÅSKELAMMER

- PÅSKEN, EN HERLIG TID PÅ ÅRET

Alc. Vol. 5,8 % Vol. Ale. Overgæret

Påskelammer fra Pladderballe Bryghus er nænsomt brygget på byg- og hvedemalt, humle, kandis og gær. Karamelmalten give Påskelammer en smuk mørk og gylden farve. Påskelammer er med sin sødme og lette bitterhed velegnet til det traditionelle danske påskebord. Øllet er upasteuriseret, så der kan forekomme et ganske let svæv som følge af bundfældning på flasken.


Som begivenhed (i dag: event) har påsken sit udspring i den fantastiske historie om den sagnomspundne folkeforfører, Jesus, der for et par tusind år siden efter sigende færdedes med stor venlighed i området Levanten. Da praktiseret venlighed til alle tider kun har haft begrænset interesse for menneskene, kom Jesus selvsagt hurtigt i modvind og fandtes hjemfalden til straf.

Påsken angiver den korte periode, hvor tingene spidsede til omkring Jesus, og hvor det hele så uretfærdigt og begrædeligt endte med, at han efter datidig skik blev klynget op på et bræddekors, hvor han afgik ved døden.

Desværre lykkedes det siden at skabe en religiøs bevægelse på baggrund af Jesu meritter. Bevægelsen fik gennem tiden tag i millioner af fantaster over hele kloden, hvorved meget gik langt værre end nogen i deres mørkeste fantasier havde kunnet forestille sig.

Heldigvis er der blandt menneskene en stor gruppe pragmatikere, for hvem al religiøs praksis er reduceret til at spise mad. Der hersker i denne gruppe konsensus om, at så længe regelsæt fra gamle dage opretholder et system af årlige fridage - kaldet helligdage - bør disse dage helliges tilberedelsen af og indtagelsen af ganske ekstraordinære måltider.

I den henseende overgår Påsken alle andre skemalagte højtider, idet opvarmningsdagene Skærtorsdag og Langfredag bruges til at genopfriske og indøve god bordskik og trimme fordøjelsessystemet, således at man i enhver henseende vil være fit og kampklar til de store og langvarige frokoster, som er henlagt til Påskedag og den påfølgende mandag.

Når påskelørdag gang på gang konstateres at være årets største konsumindkøbsdag, er det altså et udtryk for, at mange har taget opvarmningen alvorligt: Spisekamrene må simpelthen fyldes op på ny.

Til disse vældige mængder af mad er det Pladderballe Bryghus en glæde at kunne byde ind med godt øl: PÅSKELAMMER!

Påskelammer hilser påskekyllingen med årets kærligste gok: Med en teske får kyllingen een i ægget og besked på at komme ud af skallen!

Nu lysner det. Foråret er lige om hjørnet.

Skål på det!

KLIK PÅ KAMERAET OG SE EN LILLE ÅNDSSVAG FILM.

Tak til Pladderballe Aftenskoles smalfilmgruppe.