5 ting der pifter din stue gevaldigt op

5 ting der pifter din stue gevaldigt op

Stue

Uanset om du netop er tilflyttet en ny bolig, eller om du har boet i din nuværende et stykke tid, så kan det meget vel være, du synes, at stuen trænger til et frisk pust.

Hvis tingene har stået samme sted længe, eller hvis møblerne blot er af lidt ældre dato, så kan det nemlig være rart med fornyelse. Men det behøver faktisk slet ikke at være så omfattende at forny stuen, som det muligvis lyder, og her får du derfor 5 idéer til ting, der kan få din stue til atter at være skøn at komme ind i.

Læs med her og bliv inspireret!

1.      Nyt lysindfald

Lysindfaldet i stuen – og alle rum i det hele taget – kan gøre en kæmpe forskel. Har du gardiner hængende, der blokerer helt eller delvist for lyset, kan du derfor med fordel udskifte dem eller helt fjerne dem.

Med mere lys i stuen vil rummet synes større, og det vil give et meget anderledes udtryk til rummet. Du kan i samme omgang med fordel overveje, om dine gardiner kan udskiftes til en anden farve eller type, der også vil bidrage til fornyelsen.

Hvis du eksempelvis har persienner nu, så kan et par flotte lange gardiner give et nyt look til vinduespartiet. Den eneste ulempe ved mere lys i stuen er imidlertid, at nullermænd og støv vil være en del tydeligere.

2.      Samme møbler i nyt design

Nye møbler er dyre, og det er heller ikke altid, man har lyst til at skille sig af med de nuværende. Det kan enten være, at man ikke helt føler, at det er tid endnu, eller møblerne kan have affektionsværdi. Uanset grunden så er løbet ikke kørt for dine møbler, selvom deres udseende trætter dig. Hvorfor ikke?

Jo, fordi ombetrækning efterhånden er lettere end nogensinde. Både sofaen, spisebordsstolene og lænestolene kan få et helt nyt look, hvis de får nyt betræk, og også spise- eller sofabord kan få et nyt look ved at blive slebet ned og omlakeret.

3.      En væghængt biopejs

Hvis du umiddelbart er meget tilfreds med dine møbler og ikke ønsker nogen udskiftning på den front, så kan du begynde at kigge på de lidt mindre ting i stuen. Eksempelvis kan udskiftning af potteplanter, billeder på væggene eller pyntetingene bidrage til et nyt look.

Noget, der den seneste tid er blevet ret så populært, er ydermere biopejsen – dog i væghængt format. En væghængt biopejs behøver hverken at være stor eller klodset, og rengøring er heller ikke noget, du skal bekymre dig om.

Tværtimod kan du glæde dig over den intense hygge, den tilfører rummet fra første sekund, den hænger der.

4.      Mal en væg

At male hele stuen er en ordentlig omgang, og det kræver både, at alle møbler bliver flyttet, samtlige fodlister bliver tapet og meget, meget mere. Det tager med andre ord tid og kræver sin mængde overskud. En enkelt væg er noget helt andet, og den vil med garanti stadig tilføre noget helt nyt til din stue. Ved kun at male én væg kan du nøjes med at flytte møblerne over i den anden side af rummet, og der er heller ikke nær så meget, som skal tapes.

Det kan derfor nemt klares på en weekend, og det koster tillige heller ikke særlig meget. I og med at der kun er tale om én ud af fire vægge, kan du også tillade dig at male den i en lidt vildere farve, end hvis det var hele rummet, der fik en tur. Både fordi en kraftig farve ikke virker så voldsom, når den ikke fylder så meget, men også fordi væggen nemt kan males om igen efter et par år, hvis den ikke er dig længere. Så vær kreativ!

5.      Lav en collage

At lave en collage på en af væggene er nemmere, end du tror: Find dine bedste minder frem fra barndommen, folkeskolen eller venindegruppen og print det hele ud hos dine lokale fotohandler. Køb derefter en masse forskellige rammer i flere størrelser, sæt alle billederne i rammer og dæk væggen til med gode stunder. Kreativt og personligt – hvad kan du ellers ønske dig?